Conectare ANAF

Conectarea caselor de marcat la serverul ANAF a devenit obligatorie incepand cu 31 martie 2021, fiind reglementata prin Ordinul 435/2021 cu privire la Procedura de conectare a caselor de marcat electronice fiscal. Astfel operatorii economici ce utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale se vad obligati in a le conecta la sistemul informatic national de monitorizare si supraveghere a datelor fiscale la Agentia Nationala Fiscala.

Cine trebuie sa conecteze casa de marcat electronica la ANAF?

Obligatia de a conecta la distanta respectivele case de marcat electronice fiscale pentru a transmite date fiscale catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala le revine operatorilor economici ce incaseaza partial sau integral, cu numerar sau prin carduri de debit/credit ori a altor substitute de numerar precum si a prestarilor de servicii efectuate in mod direct populatiei si folosesc casa de marcat electronica.

Ce riscati daca nu va conectati casa de marcat electronica la serverul ANAF?

Nerespectarea termenelor de conectare de catre operatorii economici risca sa fie sanctionati cu amenzi potrivit celor prevazute la art 10 lit z si ff cu amenda ce la 8000 lei la 10.000 lei.

Contacteaza-ne pentru conectare