Termeni si Conditii

 

Prezentul document prin conținutul său pune la dispoziția terților utilizatori Regulamentul privind termenii și condițiile de utilizare a site-ului comser.ro

Site-ul comser.ro este operat de societatea COMSER ECHIPAMENTE S.R.L., cu sediul în Municipiul Hunedoara, Str. Brazilor 52, județul Hunedoara, înscrisă în Registrul Comerțului cu numărul J20/202/2018, cod unic de înregistrare 38867027. Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea și cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele și consecințele ce decurg din aceasta. 

Administratorul site-ului comser.ro își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare „Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.

Conținutul site-ului și drepturile de proprietate intelectuală 

Conținutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, în alte scopuri decât cele expres și legal permise. Extragerea oricăror informații urmată de orice utilizare în scop comercial care depășește sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vânzare ori licențiere și fără a avea în prealabil un consimțământ scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o încălcare a termenilor și condițiilor. 

Sunteți de asemenea de acord sa nu afectați și interferați în vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restricționează utilizarea, copierea unui conținut sau elemente care întăresc limitele de utilizare a siteului sau a conținutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denunțare unilaterala a contractului 

Vă rugam să vă asigurați că ați verificat specificațiile produsului și compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producătorului înainte de a-l cumpăra. Raporturile comerciale dintre cumpărător și comser.ro sunt reglementate oficial de Ordonanța Guvernului 130/2000, privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță. 

Conform legislației în vigoare OUG 34/2014, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice. 

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului.  Renunțarea la cumpărare în termen de 10 zile lucrătoare sau 14 zile calendaristice, se poate aplica doar pentru comenzile de articole livrate prin curier.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 zile de la solicitarea returului. Dacă produsele sunt returnate într-o stare în care nu mai pot fi vândute ca și noi, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea în stadiul inițial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produselor ca second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsele, pe cheltuiala acestuia. 

Dreptul de retragere

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 10 zile lucrătoare sau 14 zile calendaristice.

Perioada de retragere expiră după 10 zile lucrătoare sau 14 zile calendaristice începând de la ziua: 

– la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicata de dumneavoastră, în posesia fizica a produselor. 

– în cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singură comandă și livrate separate la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului produs. 

– în cazul unui contract privind livrarea unui produs constând din mai multe loturi sau părți la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului lot sau a ultimei piese. 

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați prin departamentul de Serviciu Clienți comser.ro  – cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă prin e-mail. În acest scop, puteți folosi modelul de retragere alăturat (folosirea lui nu este însă obligatorie).

Modelul formularului de retragere va fi structurat conform exemplului de mai jos: 

„Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul (ID comanda) referitor la vânzarea următoarelor produse [nume + id produs] , comandate la data [zi-luna-an] / primite la data de [zi-luna-an] 

Nume consumator 

Adresa consumator 

Data”

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecințele retragerii

Daca vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. 

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ați furnizat dovada că ați trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

În cazul în care consumatorul a recepționat produse în legătură cu contractul: 

Expediați produsele sau înmânați-le direct nouă prin contactarea departamentului Serviciu Clienți office@comser.ro  (care va prezenta în detaliu toți pașii expedierii), fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. 

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 zile de la retur.  

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii produselor.” 

Garanția produselor 

Toate produsele comercializate de către site-ul nostru beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Garanția se va acorda pentru produse de folosință îndelungată, sub rezerva respectării condițiilor de valabilitate a garanției. 

Administratorul comser.ro  face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor de pe site, însă uneori acestea pot conține inadvertențe (specificațiile sau prețul produselor modificate de către producător fără preaviz sau viciate de erori de operare). Atenție: fotografiile au caracter informativ și pot conține accesorii care nu sunt incluse în pachetele standard.

Frauda 

În scopul accesării și utilizării anumitor secțiuni ale website-ului poate fi necesară crearea unui cont personal. Prin prezenta declarați că vă asumați integral responsabilitatea pentru toate și oricare dintre activitățile realizate prin intermediul contului pe care îl deschideți pe website și, în consecință, vă sfătuim să asigurați securitatea parolei contului sau a altor date de acces. În cazul în care securitatea contului pe care îl dețineți este compromisă, trebuie să anunțați imediat administratorul site-ului. comser.ro  nu este responsabil pentru daunele care vă sunt cauzate sau care sunt cauzate terților de orice fel, prin utilizarea neautorizată a contului.

Drept aplicabil 

Prin folosirea site-ului comser.ro , utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și Condițiile de utilizare și orice dispută de orice fel care ar putea sa apară între utilizatori și administratorii comser.ro sau asociații/partenerii/afiliații acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanță, în conformitate cu legile române în vigoare.

Disponibilitatea serviciului 

Administratorul comser.ro își rezervă dreptul de a modifica structura și interfața oricărei pagini sau subpagini a site-ului comser.ro  în orice moment și la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a întrerupe temporar sau permanent, parțial sau în totalitate serviciile puse la dispoziția publicului prin intermediul acestui website fără vreo notificare prealabilă individuală sau generală.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri în legătură cu acești termeni de utilizare, nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email office@comser.ro